Volledig scherm
Kinderen van de Raalter basisscholen lopen de longen uit hun lijf tijdens de jaarlijkse wintercrossloop. © gerard vrakking

Groeispurt Raalter scholierenloop

Al zo’n 200 kinderen hebben zich opgegeven voor de Scholierencross die woensdag 11 oktober wordt gehouden in het Raalter park Drostenkamp. En daar is de organiserende atletiekvereniging AV Salland blij mee, meldt voorzitter Arie van der Lee. 

Vorig jaar deden slechts 56 kinderen mee. De groei is te danken aan de deelname van dertien basisscholen in de gemeente Raalte en een goede samenwerking van AV Salland met de schoolsportraad en de gemeente.

Kinderen van de groepen 3 en 4 starten om 14.45 uur met de 500 meter, leerlingen van de groepen 5 en 6 vertrekken om 15.00 uur voor de 1000 meter, waarna de groepen 7 en 8 afsluiten met de 2000 meter die omstreeks 15.20 uur start. 

De afgelopen weken heeft AV Salland een clinic verzorgd voor scholieren in voorbereiding op de cross, vertelt Van der Lee. ,,AV Salland is erg blij met deze hoge deelname. We hopen dat de kinderen zo plezier beleven met deze tak van sport en de smaak te pakken krijgen en zich opgeven voor de AV Sallandcrossloop op zondag 19 november.’’

Salland