Volledig scherm
De verkeerslichten bij kruispunt Bos behoren straks tot het verleden. © Gerard Vrakking

Groen licht voor knooppunt Raalte

Met een grote meerderheid heeft de Raalter raad donderdagavond ingestemd met het plan voor de reconstructie van het 'knooppunt Raalte'. 

Alleen eenmansfractie BurgerBelangen stemde tegen het voorstel, waarin het kruispunt van N35 en N348 wordt aangepakt voor een bedrag van 50 miljoen euro, inclusief fietsverbinding tussen Raalte-Noord en Ceintuurbaan. De provincie heeft hiervoor al 33 miljoen euro uitgetrokken, het Rijk wil maximaal 12,5 miljoen meebetalen. Raalte stelt nu 4,5 miljoen beschikbaar. 

Regie

Bij de fietsverbinding houdt Raalte de regie. Gekeken wordt naar een aansluiting van die fietsroute nabij de rotonde met de Ridderschapsweg, waarbij ook een goede verbinding wordt aangelegd met het westelijke deel van Raalte-Noord. 

Verdieping

BB-raadslid Ben Nijboer stemde als enige tegen het raadsvoorstel, omdat hij vreest voor een historische fout omdat de verdiepte aanleg van de rijksweg tussen het knooppunt Raalte en de afslag Ommerweg (N348) door deze plannen voorgoed onmogelijk te maken. In 2009 had de Raalter raad nog unaniem voor verdiepte aanleg van een autoweg bij Raalte gekozen. 

Volledig scherm
Kruispunt Bos bij Raalte is nu een filefuik. En het wordt er steeds drukker. © Gerard Vrakking

Salland