Grote brand in eierverwerkingsfabriek in Raalte gedoofd, brandweer moest dwars door bedrijfsmuur om vuur aan te pakken

update | videoRaalte is vanochtend vroeg wakker geworden met de geur van ‘rotte eieren’. Bij een eierverwerkingsbedrijf in het dorp woedt een brand in een drogerij en in een technische ruimte. De omgeving is afgezet geweest in verband met explosiegevaar. Inmiddels is het vuur helemaal gedoofd en heeft de brandweer het pand weer overgedragen aan de eigenaar.

0 reacties

 1. Tijdelijk onderkomen van Strunk-huurders in Raalte gaat tegen de vlakte, maar ze weten van niets
  PREMIUM

  Tijdelijk onderkomen van Strunk-huur­ders in Raalte gaat tegen de vlakte, maar ze weten van niets

  Wederom zijn huurders van Cultuurboerderij Strunk niet op de hoogte van plannen van de gemeente Raalte. Door de restauratie van Strunk, verhuisden de huurders tijdelijk naar een voormalig schoolgebouw aan de Brink in Raalte. Door nieuwe woningbouwplannen op die locatie moeten zij verhuizen naar een ander tijdelijk onderkomen. ,,Ik weet van niets’’, zegt Hans Flierman, voorzitter van mannenkoor Heeren van Salland.
 1. Daniël de Ruiter zit op de bank in Zeewolde, terwijl 200 miljoen mensen zijn werk zien: ‘Wat een kick’
  PREMIUM

  Daniël de Ruiter zit op de bank in Zeewolde, terwijl 200 miljoen mensen zijn werk zien: ‘Wat een kick’

  Dronepiloot Daniël de Ruiter uit Zeewolde gloeit de dag na het Eurovisie Songfestival na van trots. Zíjn dronebeelden werden deze week miljoenen Europese huiskamers in gezonden, en dat besef daalde gisteravond in, toen hij met zijn vrouw op de bank zat te kijken. ,,Ik kreeg kippenvel bij het zien van de beelden.’’ Ook voor Paul Wittenhorst uit Raalte zit er een bijzonder project op.
 2. Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedragen voor unieke dorpsbegroting
  PREMIUM

  Heeten mag eigen geld uitgeven: vier projecten voorgedra­gen voor unieke dorpsbegro­ting

  Het is bijna zover. Heeten krijgt haar eigen burgerbegroting. Deze en volgende maand moeten de keuzes gemaakt worden. Wil Heeten geld vrij maken voor een digitaal dorpsplein, een klim- en klauterpad, een groen schoolplein of een betere toplaag op het Bleerspad? Niet alleen moet gekozen worden welk plan wordt uitgevoerd, ook waar het geld vandaan moet komen is aan de inwoners van Heeten zelf.

Salland