Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Grote tenten, nieuwe tellocatie en briefstemmen: zo zien de aankomende verkiezingen er in Raalte uit

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart gaat er beduidend anders uitzien in Raalte dan voorheen. Vanwege het coronavirus moet de gemeente flink wat aanpassingen doen. Aangezien stemlokalen groot genoeg moeten zijn om de veiligheid te garanderen, vallen diverse ‘vroegere’ stemlocaties af. Daarom switcht ook de grote tellocatie, van Brasserie Zwakenberg in Raalte naar sporthal Hoogerheyne in Heino. 

 1. Jolanda’s zoon Mitchel excelleert op de BMX: ‘De adrenaline is toch anders, dan wanneer je voetbal staat te kijken’
  PREMIUM
  VIDEO

  Jolanda’s zoon Mitchel excelleert op de BMX: ‘De adrenaline is toch anders, dan wanneer je voetbal staat te kijken’

  Na jaren waarin het steeds nét niet was, zag Jolanda Schotman uit Wesepe haar zoon Mitchel dit seizoen gloriëren. Op zijn crossfiets bestormde hij in razende vaart de (inter)nationale BMX-top. Hij werd Nederlands kampioen, tweede op het EK en reed de WK-finale. ,,Hij is er altijd in blijven geloven en heeft steeds keihard gewerkt. Fantastisch dat het zich nu een keer uitbetaalt.”
 2. Nieuwe leerlingenvervoerder in Raalte zorgt voor klagende ouders: gemeente betreurt gang van zaken
  PREMIUM

  Nieuwe leerlingen­ver­voer­der in Raalte zorgt voor klagende ouders: gemeente betreurt gang van zaken

  Veelvuldig wisselen van chauffeur, slechte communicatie en kinderen die van slag raken. Het is een greep uit de klachten van ouders over het leerlingenvervoer van Willemsen de Koning in de gemeente Raalte. Sinds dit schooljaar doet het vervoersbedrijf uit Arnhem het leerlingenvervoer in de Sallandse gemeente, maar sinds de eerste schooldag zijn er veel zaken niet op orde. Het vervoersbedrijf zelf ziet het probleem niet. ,,Wij herkennen ons er niet in.’’
 3. Het Mariënheemse bos heeft er ruim 60 nieuwe bewoners bij: ‘Ze zijn er in alle soorten en maten’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Het Mariënheem­se bos heeft er ruim 60 nieuwe bewoners bij: ‘Ze zijn er in alle soorten en maten’

  Wie rondloopt in het Mariënheemse bos tussen de kerk en provinciale weg N35 waant zich vanaf zondag in een waar sprookje. Van klein tot groot en van muzikale tot aan vissende kabouters. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze staan er. Met dank aan de schoonzusjes Joyce Verschoor-Schrijver en Heleen Schrijver. Dankzij hen heeft Mariënheem nu éindelijk een eigen kabouterbos.

Salland