Volledig scherm
Rene Harkema (armen over elkaar), Wilfried Akkersdijk (links) en Thije Bannik. © FOTO HISSINK

Harkema: Goed gevoel na lastige keuze

Harkema Interieurbouw is per 1 januari in handen van de Adende Groep. Een gouden zet voor beide partijen.

Te groot voor de kleine projecten en te klein voor de grote. Wat doe je dan? Ga ik zo door of wil ik alles goed afsluiten? Succesvol Interieurbouwer Rene Harkema (50) stond voor een lastige keuze. De geboren Fries kwam voor de liefde naar Salland en bouwde zijn bedrijf Harkema interieurbouw verder uit in Raalte. Zijn vakmanschap bleef niet onopgemerkt. Wat wil je ook als je al jaren de velden van de Zwarte Cross inricht, bijzondere projectielen voor de Stöppelhaene bouwt, horecabedrijven bedient en vakkundig keukens en kasten voor de particuliere markt op maat maakt. Ondernemer en eigenaar van de Adende Groep, Wilfried Akkerdijk, was op zoek naar een goeie interieurbouwer voor onder meer grote projecten van landelijke winkelketens en uitbreiding op de particuliere markt. Via een bouwbedrijf komt hij in contact met Harkema. De interieurbouwer voert een aantal projecten uit voor onder andere IKEA en valt goed in de smaak. ,,Goede vakmensen zijn tegenwoordig bijna niet te vinden. Maar als bedrijf wil je ook verder groeien en kansen niet laten ontgaan. Met Rene klikte het meteen. Hij heeft dezelfde visie als wij", zegt Akkerdijk. Na een half jaar 'open' samenwerking en goede verstandhouding met vestigingsmanager Thije Bannink, waar Harkema veel mee te maken heeft, blijkt de combinatie een gouden zet. Adende Groep kan met Harkema nog veel meer aanvragen bedienen. Met name op het gebied van luxe en verfijnd maatwerk. De knoop wordt doorgehakt. Harkema wordt per 1 januari 2019 opgenomen in de Adende Groep. ,,Dat maakte de beslissing die ik moest maken een stuk makkelijker", vertelt Harkema. ,,Mijn werk kan worden voortgezet in een ander vorm, ik blijf verantwoordelijk voor wat ik maak, behoud mijn werkplaats in Raalte en krijg naast de bestaande opdrachten ook nieuwe projecten aangereikt. Het enige wat verandert is dat ik ontzorgd wordt op het gebied van de administratie. In die rompslomp gaat veel tijd in zitten. En die heb je niet altijd als ondernemer." Voor de Fries liggen de komende maanden genoeg projecten op de werktafel. Van het inrichten van een luxe woning tot aan de Kartplaza's en het bouwen van een gigantische bar op de Zwarte Cross tot aan veranda's en authentieke overkappingen. ,,We kunnen zelfs Paleis het Loo aan als het moet", meent Akkerdijk die met de Adende Groep wereldwijd opereert vanuit, binnenkort, twee locaties in Raalte en één in Mariënheem. ,,Volop in ontwikkeling dus. Als je nu als bouwbedrijf geen werk hebt, dan doe je echt iets niet goed."

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland