Volledig scherm
Het negental van Raalte Natuurlijk: (boven van links naar rechts) Harrie Kiekebosch, Mia Nijland, Rob Poelman, Gerard Verswijver, Refik Köse, (onder van links naar rechts) Marian Kodden-Engelaar, Corine Rutte, Agnes Heethaar en Louis Hoppen. © eigen foto

Harrie Kiekebosch trekt de kar van Raalte Natuurlijk

De nieuwe plaatselijke partij 'Raalte Natuurlijk' presenteert negen kandidaten voor de Raalter gemeenteraadsverkiezing, die op 21 maart wordt gehouden. Lijsttrekker is Harrie Kiekebosch, docent journalistiek en oprichter van Salland Centraal.

De nieuwe partij vindt de wens van burgers belangrijker dan voornemens van politici. ,,Raalte Natuurlijk vindt dat er in de gemeenteraad over onderwerpen gesproken moet worden waarvan de samenleving vindt dat ze aan de orde moeten komen'', staat te lezen in een persbericht. ,,We willen daarbij vooral goed luisteren wat iedereen ervan vindt in plaats van proberen onze zin door te drijven.''

Kiekebosch heeft Raalte Natuurlijk opgericht met onder anderen Rob Poelman. Beiden waren ontevreden opgestapt bij GroenLinks, omdat het niet boterde met andere leden van de Raalter afdeling. Ook Agnes Heethaar, partner van Kiekebosch, en Mia Nijland stonden aan de wieg van de nieuwe partij.

De volledige lijst: 1. Harrie Kiekebosch, 2. Mia Nijland, 3. Rob Poelman, 4. Gerard Verswijver, 5. Refik Köse, 6. Marian Kodden-Engelaar, 7. Corine Rutte, 8. Agnes Heethaar, 9. Louis Hoppen.

  1. Raalter zwembad Tijenraan blijft deze week nog dicht
    Video

    Raalter zwembad Tijenraan blijft deze week nog dicht

    Twee duikers zijn vandaag in de drie bassins van het nieuwe sportcentrum Tijenraan in Raalte bezig scherpe punten op te sporen. Met een foto- en filmcamera maken ze onderwateropnames van plekken waar reparatie nodig is. Zo hebben ze geconstateerd dat op enkele plekken geen voegen zitten tussen de tegels in de wanden en er scherpe punten zitten rond de luidsprekers onder de waterspiegel. De zwembaden blijven nog de hele week gesloten voor publiek.

Salland