Evert van der Wall klaagt al enkele jaren over sluipverkeer dat met hoge snelheid over de Vlaminckhorstweg scheurt. Nu uit een enquête van zijn werkgroep en Plaatselijk Belang Heino blijkt dat veel dorpelingen daar ook zo over denken, wordt het volgens hem de hoogste tijd voor passende maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Evert van der Wall klaagt al enkele jaren over sluipverkeer dat met hoge snelheid over de Vlaminckhorstweg scheurt. Nu uit een enquête van zijn werkgroep en Plaatselijk Belang Heino blijkt dat veel dorpelingen daar ook zo over denken, wordt het volgens hem de hoogste tijd voor passende maatregelen. © FOTO HISSINK

Heel Heino hekelt het ‘gejakker’ op de Vlaeminckhorstweg

Maatregelen om de verkeersveiligheid op de Vlaminckhorstweg te verbeteren, worden breed in het dorp gedragen. Een lokale werkgroep en Plaatselijk Belang Heino trekken die conclusie op basis van een gezamenlijke enquête. Zij verzoeken de gemeente Raalte om samen een plan te maken.

  1. Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boetelerveld
    PREMIUM

    Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boeteler­veld

    Aan de rand van het Boetelerveld in Mariënheem zorgen vier boerenbedrijven voor een unicum in Overijssel. De families Besten, Heuven, Nij Bijvank en Wallink hebben samen met de provincie hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij het beheer van een stuk natuur ten noorden van het Boetelerveld in handen krijgen en de komende jaren gaan beheren. ,,Van deze verbinding met de natuur kunnen wij boeren leren’’, zegt Peter Besten.

Salland