Volledig scherm
[FOTOBRON]foto Gerard Vrakking

Heeten massaal in de weer met statiegeldflessen voor André

HEETEN - De lege flessenactie van Mariska Tibben en Claudy Roesink in Heeten heeft, alles bij elkaar, bijna 4000 euro opgeleverd voor de Stichting Steun André.

Vrijdag werd het bedrag overhandigd aan MS-patiënt André Kruiper.

Ingeving
Wat startte als een aardig idee, liep in drie weken tijd uit de hand. Mariska Tibben wordt er bijna emotioneel van als ze erover vertelt. ,,Ik kreeg 's nachts een ingeving en dacht, dat lijkt me zo mooi'', vertelt Tibben over het idee om statiegeld in te zamelen voor dorpsgenoot André Kruiper die aan MS lijdt.

De animo bleek enorm. Overal gingen de handen uit de mouwen. Een lege flessencontainer werd geplaatst bij het huis van Tibben, kinderen zamelden in.

Verdubbelen
André Kruiper ontving een cheque van 1626,75 euro, supermarktexploitant Severijn verdubbelde dat bedrag. Een derde cheque van 691,06 euro was het bedrag dat zo verrassend binnen was gekomen uit vrije giften bij de flessenactie.

Dankbaar
André Kruiper nam de cheques dankbaar in ontvangst: ,,Wat veel, ongekend!'', was hij opgetogen. ,,Hoe een klein dorp zo groot kan zijn om dit samen voor elkaar te boksen. Ik ben heel dankbaar.''

Salland