Het paasvuur in Heeten is volgens de bouwers goed toegankelijk voor de bezoekers. Er verrijst dit jaar een grotere cafétent voor de oudere jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het paasvuur in Heeten is volgens de bouwers goed toegankelijk voor de bezoekers. Er verrijst dit jaar een grotere cafétent voor de oudere jongeren. © FOTO HISSINK

Heeten vindt bouwen feest belangrijker dan paasvuur

Het draait niet om de hoogte van de stapel. Ook een bezoekersrecord is niet interessant. Het feestje ernaast, daar gaat het om tijdens het paasvuur in Heeten. Dat moet voor iedereen leuk zijn, vindt de organiserende carnavalsvereniging Sallands Zotten. ,,Ook de oudere jeugd moet blijven hangen.’'

 1. Varkensoverlast flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’
  PREMIUM

  Varkens­over­last flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’

  Al meer dan tien jaar wil de familie Pronk dat de gemeente Raalte optreedt tegen de overlast van twee varkensbedrijven, vlak naast hun woonboerderij aan de Raarhoeksweg. Bezwaren, rechtszaken, geluidsrapporten; alles is al voorbijgekomen in een decennium procederen, maar ze hebben het gevoel dat de gemeente Raalte niets doet. ,,Je ziet dat ze ten einde raad zijn’’, aldus de advocaat van de Raalter familie voor de rechtbank in Zwolle.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Salland