Volledig scherm
PREMIUM
Aan de rand van het buitenbad in Heeten wisselen inwoners met elkaar van gedachten voor de burgerbegroting. © Gerard Vrakking

Heeten: zelfbestuur is meer dan meeste stemmen gelden

Nog één keer kregen Heetenaren vanavond de kans mee te denken over de opzet van een burgerbegroting. Een vorm van zelfbestuur, waarbij Heeten zelf uitmaakt waar gemeentegeld in het dorp en zijn buitengebied naar toe gaat. De netten zijn weer opgehaald, het moment van 'go’ nadert. 

Met elkaar in debat gaan over Heeten Begroot, aan de rand van het plaatselijke openlucht zwembad. Het klinkt misschien vreemd, maar is het toch ook weer niet. Want met het zelf opstellen van een burgerbegroting, waagt het dorp zich aan een bijzonder avontuur. En maakt het daarmee een sprong in... het diepe.

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland