De inwoners van Heeten mogen zelf bepalen waaraan het geld in hun dorp besteed moet worden.
Volledig scherm
De inwoners van Heeten mogen zelf bepalen waaraan het geld in hun dorp besteed moet worden. © ANP XTRA

Heetenaren mogen zich uitspreken over ‘eigen’ begroting

Om meer inwoners te betrekken bij hoe Heeten Begroot er uit komt te zien, kunnen burgers een online enquête invullen. De uitslag van de enquête en gesprekken met inwoners, ambtenaren en raadsleden worden op maandag 17 juni gepresenteerd bij zwembad de Oase.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Gemeente Raalte over vogelgriep bij 1400 siervogels in Heeten: ‘De betreffende locatie was niet in beeld bij de gemeente’
  PREMIUM
  video

  Gemeente Raalte over vogelgriep bij 1400 siervogels in Heeten: ‘De betreffen­de locatie was niet in beeld bij de gemeente’

  Bij de gemeente Raalte was niet bekend dat er zo veel dieren aanwezig waren in de stallen en vliegkooien bij de dierhouder in Heeten, waarbij 1400 siervogels vanwege vogelgriep moesten worden geruimd. De eigenaar van de dieren had bij de gemeente een melding moeten doen op grond van het Activiteitenbesluit Milieubeheer, bevestigt een woordvoerder van Raalte namens burgemeester Martijn Dadema.
 3. Gifplantje Jacobskruiskruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’
  PREMIUM

  Gifplantje Jacobs­kruis­kruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’

  Het is een relatief nieuw fenomeen in de natuur, dat langzamerhand voor meer problemen zorgt: het Jacobskruiskruid. Het giftige plantje rukt steeds meer op in de bermen en weilanden. Het kruid van de bloem bevat dusdanig veel giftige stoffen, dat het voor koeien, paarden en zelfs mensen gevaarlijk is. CDA Raalte hoopt dat de gemeente met een ander beheerplan komt om de verspreiding tegen te gaan.

Salland