▲ Fietsmaten Jan Hondshorst (l) en Ben Hollegien doen weer mee aan de vierdaagse. Dankzij hun motortjes durven ze grotere afstanden aan.
Volledig scherm
PREMIUM
▲ Fietsmaten Jan Hondshorst (l) en Ben Hollegien doen weer mee aan de vierdaagse. Dankzij hun motortjes durven ze grotere afstanden aan. © FOTO HISSINK

Heetense fietsmaten trappen met stroom mee in Sallandse Fiets4daagse

Voor de vijfde maal wordt dit jaar de Sallandse Fiets4daagse verreden. Vanuit Heeten, Mariënheem, Nieuw Heeten en Wesepe worden er vier donderdagen op rij verrassende routes van zo’n veertig kilometer afgelegd. De Heetense fietsmaten Bernard Hollegien en Jan Honshorst zijn er op hun elektrische fiets bij. ,,Fietsen is genieten.’’

 1. Reed bestuurder gecrashte auto Broekland zonder rijbewijs? Politie: ‘We weten dat er filmpjes circuleren’
  PREMIUM
  VIDEO

  Reed bestuurder gecrashte auto Broekland zonder rijbewijs? Politie: ‘We weten dat er filmpjes circuleren’

  Op internet circuleren beelden die mogelijk zijn gemaakt in de auto die zaterdagnacht hard tegen een boom in het Sallandse dorp Broekland knalde. Op die beelden zou te zien zijn dat er veel te hard is gereden - 140 kilometer per uur op de provinciale weg - én bovendien een minderjarige achter het stuur zou zitten. De politie laat weten de situatie te onderzoeken. ,,We bekijken alle scenario's.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Salland