Naast Sporthal Hoogerheyne komt een beachveld te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast Sporthal Hoogerheyne komt een beachveld te liggen. © Liselotte Kolthof

Heino krijgt een beachveld: grond naast Sporthal Hoogerheyne komende jaren een zandbak

Met een beetje geluk vliegen er deze zomer al ballen over het net op het gloednieuwe beachveld in Heino. Het ‘beachplan’ van Stichting Sportbelangen Heino (SSH) kan op goedkeuring rekenen van de gemeente Raalte en de buurt rondom de sporthal. Zoals gepland kan het beachveld naast de sporthal sowieso de komende drie jaar blijven liggen. 

 1. Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’
  PREMIUM

  Eigenaar Ronald kijkt machteloos toe bij brand in zijn bedrijf in Raalte: 'Je kan niets doen’

  Ronald van Beek schrok in de nacht van dinsdag op woensdag wakker, toe hij een telefoontje kreeg met de melding dat er brand was binnen zijn bedrijf. In een drogerij en in een technische ruimte van eierverwerker Bouwhuis Enthoven in Raalte sloegen de vlammen om zich heen. Wonder boven wonder bleef het vuur binnen de fabrieksmuren. ,,De brandweer heeft het fantastisch gedaan. Ik kon niets meer doen dan toekijken en denken aan de toekomst’’, zegt Van Beek de ochtend na de brand.
 2. De één stapt erover heen, voor de ander is het een onneembare hindernis: Heino doet wat aan scheve stoeptegels
  PREMIUM

  De één stapt erover heen, voor de ander is het een onneembare hindernis: Heino doet wat aan scheve stoepte­gels

  Heino gaat voortaan elke vier jaar inventariseren waar stoepen een bijna onneembare hindernis zijn geworden voor ouderen die niet meer zo goed ter been zijn. De gemeente Raalte kan die plekken dan beter aanpakken dan nu het geval is. „Je meldt zoiets niet heel snel bij de gemeente, zeker niet als je dat als oudere via internet moet doen. Maar het is wel een probleem”, zegt bestuurslid Ria Hagenvoort van Plaatselijk Belang Heino.
 3. Organisatie StöppelCabana in volle gang voor eerste zomercarnaval in Raalte: ‘Hopen zonder regels te vieren’
  PREMIUM

  Organisa­tie StöppelCa­ba­na in volle gang voor eerste zomercarna­val in Raalte: ‘Hopen zonder regels te vieren’

  Het zonnetje zat zaterdagmiddag verscholen achter de wolken, maar hopelijk voor de organisatoren van StöppelCabana schijnt ‘ie harder dan ooit te voren op 14 augustus. Bernard Hudepohl en Harry te Riele organiseren het uitgestelde carnavalsfeest op het terrein van horecabedrijf Bij Lampe in Raalte. ,,Het was saai de afgelopen tijd. Daar hopen we in augustus verandering in te brengen.’’

Salland