Volledig scherm
PREMIUM
In 2017 sneed wijlen Hans Egelie (wit overhemd) samen met burgemeester Martijn Dadema een metershoge grote taart aan. Waarnemend voorzitter Gerben Korten noemt Egelie de Haarlemmerolie van de Pompdagen. © Gerard Vrakking

Heino mist Hans, de Haarlemmerolie van de Pompdagen

Natuurlijk worden het over anderhalve week feestelijke Pompdagen in Heino, maar het wordt wel een editie met een lach en een traan. In februari overleed zeer onverwachts Hans Egelie, de voorzitter van het organiserende Heija Heino. ,,We missen onze Haarlemmerolie”, constateert waarnemend voorzitter Gerben Korten, ,,maar de Pompdagen móeten doorgaan. Dat is de uitdrukkelijke wens van de familie.”

,,Die ene avond in februari hadden we als bestuur van de Pompdagen een vergadering en zaten we ons net af te vragen waar Hans toch bleef. Te laat komen was niets voor hem. Juist op dat moment kregen we het bericht dat hij twintig minuten daarvoor was overleden aan een hartstilstand. Er volgde een doodse stilte. Al snel was de vraag ‘hoe nu verder', maar het antwoord konden we niet meteen die avond geven.”

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland