Volledig scherm
PREMIUM
In 2017 sneed wijlen Hans Egelie (wit overhemd) samen met burgemeester Martijn Dadema een metershoge grote taart aan. Waarnemend voorzitter Gerben Korten noemt Egelie de Haarlemmerolie van de Pompdagen. © Gerard Vrakking

Heino mist Hans, de Haarlemmerolie van de Pompdagen

Natuurlijk worden het over anderhalve week feestelijke Pompdagen in Heino, maar het wordt wel een editie met een lach en een traan. In februari overleed zeer onverwachts Hans Egelie, de voorzitter van het organiserende Heija Heino. ,,We missen onze Haarlemmerolie”, constateert waarnemend voorzitter Gerben Korten, ,,maar de Pompdagen móeten doorgaan. Dat is de uitdrukkelijke wens van de familie.”

,,Die ene avond in februari hadden we als bestuur van de Pompdagen een vergadering en zaten we ons net af te vragen waar Hans toch bleef. Te laat komen was niets voor hem. Juist op dat moment kregen we het bericht dat hij twintig minuten daarvoor was overleden aan een hartstilstand. Er volgde een doodse stilte. Al snel was de vraag ‘hoe nu verder', maar het antwoord konden we niet meteen die avond geven.”

Salland