Stockfoto van een vliegende buizerd met foto van waarschuwingsbord. Met het bord wil de gemeente Raalte voorbijgangers alert maken op de broedende buizerds.
Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto van een vliegende buizerd met foto van waarschuwingsbord. Met het bord wil de gemeente Raalte voorbijgangers alert maken op de broedende buizerds. © Shutterstock / Gemeente Raalte

Heino waarschuwt voor bloedlinke broedende buizerds

‘Let op! Agressieve roofvogel’. Met die tekst op opvallende gele borden waarschuwt de gemeente Raalte voorbijgangers voor broedende buizerds. Twee van deze vogels hebben zich genesteld in een boom langs de Veldhoekerweg in Heino.

 1. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.
 2. Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op
  PREMIUM

  Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op

  Peter Moorman (65) is tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet de lijsttrekker voor D66 in Raalte. Naar eigen zeggen staat er een jongere generatie te trappelen, waardoor Moorman het nu een goed moment vindt om ervoor te kiezen een stap opzij te doen. De 31-jarige Niels Folgers uit Heino is de nieuwe lijsttrekker van de partij. ,,Ik heb politieke ambities, en Raalte is een mooi plek om te starten’’, zegt Folgers.

Salland