Heinose sporters willen streep door bezuiniging sporthal

RAALTE/HEINO - De Heinose zaalsporters willen dat de bezuiniging van zeventig mille op sporthal Hoogerheyne wordt teruggedraaid.

Dat vertelde bestuurslid Rob Hoppen van de Stichting Sportbelangen Heino maandagavond tijdens de hoorzitting over de begroting in de raadspleinsessie van de gemeente Raalte.

Hoppen sprak mede in namens de vier plaatselijke zaalsportclubs, handbalvereniging HHZD, badmintonclub BC Hoogerheyne, gymnastiekvereniging HEVO en volleybalvereniging Hevo. De geplande bezuiniging werkt volgens Hoppen ,,verlammend op de gesprekken die gevoerd worden over de toekomst van Hoogerheyne.'' De gemeente wil de exploitatie van de sporthal overdragen aan de Heinose binnensporters.

In 2014 besloot de gemeenteraad de sportwethouder een bezuinigingstaak op te leggen van 70.000 euro op sporthal Hoogerheyne. ,,Dat lijkt als je het zo hoort niet zo'n hoog bedrag, maar als je weet dat dit meer dan 70% is van de gemeentelijke bijdrage dan kun je wel nagaan dat dit een loodzware bezuinigingstaak is'', betoogde Hoppen. ,,De cijfers wijzen uit dat dit gewoon niet haalbaar is. We zouden de zaalhuur fors moeten verhogen of gokken op extra inkomsten waarvan we niet zeker zijn dat deze realistisch zijn. En dat gaan we dus niet doen.''

Salland