De voorlopig laatste avondmaal in het Buytenhuis in Heino. Eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek deelt aperitiefjes uit aan twee gasten.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorlopig laatste avondmaal in het Buytenhuis in Heino. Eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek deelt aperitiefjes uit aan twee gasten. © Liselotte Kolthof

Het Buitenhuys in Heino belde vaste gasten op voor laatste avondmaal: ‘Van vakantie teruggekomen’

Normaal gesproken is Het Buitenhuys in Heino iedere woensdag gesloten, maar speciaal voor de voorlopig laatste restaurantavond gooit de eetgelegenheid de deuren open. Eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek verliet halsoverkop haar vakantieadres. Het personeel belde alle vaste gasten op met de vraag of ze tóch nog één avond wilden genieten. ,,We zitten helemaal vol, prachtig.”

  1. ByChiel in Zutphen investeerde in een wintertuin, maar serveert nu laatste avondmaal: ‘Koken koelkast leeg’
    PREMIUM

    ByChiel in Zutphen investeer­de in een wintertuin, maar serveert nu laatste avondmaal: ‘Koken koelkast leeg’

    Met een vooruitziende blik zag Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant ByChiel, de sluiting van de horeca wel aankomen. Hoewel hij in tegenstelling tot maart nu niet zijn restaurant binnen een half uur moet sluiten, slikt hij wel een bittere pil. Dohmen investeerde in een ‘winterproof’ tuin voor de komende maanden. Dat plan gaat voorlopig niet door. ,,Gelukkig stroomden de reserveringen binnen.”

Salland