Leon Dijkman (30) tijdens een van zijn wandelingen. Nu zet hij zich in voor het goede doel, door 1902 kilometer te lopen om geld in te zamelen voor de Ziekte van Batten.
Volledig scherm
Leon Dijkman (30) tijdens een van zijn wandelingen. Nu zet hij zich in voor het goede doel, door 1902 kilometer te lopen om geld in te zamelen voor de Ziekte van Batten. © Leon Dijkman

Hierom begint Leon uit Broekland met een wandeling van 1902 km

Na een mindere periode definitief te hebben afgesloten, gaat Leon Dijkman (30) uit Broekland er vol voor. Dijkman wil iets terugdoen voor de maatschappij en loopt in totaal 1902 kilometer om geld in te zamelen voor de Ziekte van Batten. Donderdag begon hij aan zijn missie. De afsluitende dag van de Nijmeegse Wandelvierdaagse moet het slotstuk worden van zijn 250 dagen lange tocht. 

 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.
 2. Noodfietsbrug om veiligheid Kruispunt Bos te vergroten, D66 Raalte wil dat gemeente het onderzoekt
  PREMIUM

  Noodfiets­brug om veiligheid Kruispunt Bos te vergroten, D66 Raalte wil dat gemeente het onderzoekt

  Een noodfietsbrug zodat inwoners uit Raalte en omgeving veilig Kruispunt Bos kunnen passeren. Het is de wens van D66 Raalte. Het is volgens de partij tijd voor noodoplossingen, nadat enkele maanden geleden de zoveelste vertraging voor de opwaardering van het kruispunt optrad. D66 wil dat de gemeente Raalte onderzoekt wat het kost en hoe lang het duurt om een noodfietsbrug te plaatsen over het kruispunt.

Salland