Onder dit maisveld aan de Hogebroeksweg in Raalte ligt een voormalige stortplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder dit maisveld aan de Hogebroeksweg in Raalte ligt een voormalige stortplaats. © Ronald Hissink

Hoe gevaarlijk is de vervuilde grond van oude vuilstort in Raalte? Alles hangt af van vervolgonderzoek

Natuurmonumenten vreest voor natuur en milieu nu blijkt dat drie stukken grond aan de Hogebroeksweg in Raalte mogelijk ernstig vervuild zijn. De provincie Overijssel en gemeente Raalte kijken op hun beurt met vertrouwen naar het vervolgonderzoek. ,,Wij verwachten niet dat uit dit onderzoek onaanvaardbare risico’s zullen blijken.’’

3 reacties

 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @H de Vries. Wat heeft jouw opmerking te maken met het artikel? Het gaat om een voormalige stortplaats....
 • wj van den van den Belt

  3 maanden geleden
  Zand erover
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Ach, na het negeren van de nitraatrichtlijn, het jarenlang te veel uitrijden van mest, de fraude daaromtrent, het stikstofschandaal, de abominabele kwaliteit van het oppervlaktewater en het niet naleven van de kaderrichtlijn dienaangaande, de schandalen in de slachthuizen en bij de veetransporten, etc. etc. etc. kan dit er ook nog wel bij in de boerenvrijstaat Raalte.
 1. Eerste ontwerpen voor vernieuwd station Raalte oogsten lof: ‘Geen slecht woord over deze plannen’
  PREMIUM

  Eerste ontwerpen voor vernieuwd station Raalte oogsten lof: ‘Geen slecht woord over deze plannen’

  ProRail heeft woensdagavond Raaltenaren de eerste ontwerpen laten zien van het vernieuwde station Raalte. De komende jaren werkt ProRail aan de verbetering van de treinverbinding tussen Zwolle en Enschede. Onderdeel daarvan is de grondige aanpak van de stations in Raalte en Heino. ,,Naast dat het er mooi uitziet, zorgt het voor meer veiligheid en maakt het een einde aan parkeeroverlast.’’
 2. De energie van Joop (71) uit Raalte leek oneindig, toch ging de tank leeg: ‘Hij was er een met gouden handjes’
  PREMIUM
  Van Wieg tot Graf
  1

  De energie van Joop (71) uit Raalte leek oneindig, toch ging de tank leeg: ‘Hij was er een met gouden handjes’

  Op bijna iedere foto stond Raaltenaar Joop Middendorp (1950-2022) met zijn duim omhoog. ‘Het leven is top’, dat wilde hij maar zeggen. Klussen, timmeren, spullen ophalen voor de workshops van zijn vrouw. Geinen met de kleinkinderen. Relaxen met een biertje. Wanneer je - net als Joop - het recept weet, hangt het leven van schoonheid aan elkaar.
 3. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”