Mylene Köhler (23) uit Raalte opende hier op archiefbeeld uit januari 2020 nog haar eigen kapperszaak. Helaas voor haar moet ze de komende tijd dichtblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Mylene Köhler (23) uit Raalte opende hier op archiefbeeld uit januari 2020 nog haar eigen kapperszaak. Helaas voor haar moet ze de komende tijd dichtblijven. © FOTO HISSINK

Hoe houden deze regionale ondernemers het hoofd boven water na de verlenging van de corona-maatregelen?

Zij kunnen er allemaal weinig aan doen, en evenmin wat aan veranderen. Toch moeten deze ondernemers dealen met de verlengde maatregelen van de regering rond het coronavirus. Kunnen zij aanspraak maken op regelingen via de gemeenten of moeten zij het zelf zien te redden? Drie ondernemers uit de gemeenten Deventer, Raalte en Zutphen aan het woord.

  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland