De Knorhof, tijdens het nablussen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Knorhof, tijdens het nablussen. © Foto Raphael Drent

Hoe ver gaat deze varkensbaron?

Tot hoever kan de schaalvergroting in de varkenshouderij nog doorgaan? De discussie daarover laait op na het afbranden van De Knorhof in Erichem, waarbij 20.000 varkens verbrandden. In het hart van de discussie staat eigenaar Adriaan Straathof, de grootste en meest omstreden varkenshouder van Europa. 

 1. Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal
  PREMIUM
  VIDEO

  Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal

  Ze dachten eerst dat hij groeipijn had, maar in werkelijkheid had de nu 10-jarige Amadi uit Apeldoorn botkanker. Door de ziekte moest zijn linkerbeen geamputeerd worden. In een nieuwe campagne van McDonald’s is een superheld van Amadi gemaakt, die de komende maand bij een Happy Meal zit. Van rapper Snelle kreeg Amadi zaterdag de eerste, levensgrote versie van het poppetje.
 2. Meer dan 100 omwonenden tegen zonneparkplannen Sumpelweg Heeten: ‘Wel de lasten, niet de lusten’
  PREMIUM

  Meer dan 100 omwonenden tegen zonnepark­plan­nen Sumpelweg Heeten: ‘Wel de lasten, niet de lusten’

  Meer dan honderd omwonenden rond de zonneparklocatie aan de Sumpelweg zijn tegen de plannen voor een zonnepark op die plek. Één van de omwonenden, Peter Campmans, trekt aan de bel over het plan voor een park van achttien hectare in Heeten. Hij verzamelde tientallen handtekeningen en stelt daarnaast een andere locatie voor. ,,Ik ben voor het opwekken van duurzame energie, maar tegen dit plan strijd ik tot aan de hoogste rechter.’’

Salland