De Cultuurboerderij is af, maar de schuur (rechts op de foto) wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuw te bouwen activiteitencentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De Cultuurboerderij is af, maar de schuur (rechts op de foto) wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuw te bouwen activiteitencentrum. © FOTO HISSINK

Hoewel restauratie Strunk af is, moet nieuwbouwschuur voor het échte 'dorpshuisgevoel' zorgen

De restauratie van Cultuurboerderij Strunk is afgerond, maar daarmee is het project nog niet ten einde. Sterker nog, het plan is om een compleet nieuwe ‘schuur’ te bouwen aan de achterkant van het terrein. De huidige, vervallen schuur moet tegen de vlakte om plaats te maken voor een multifunctioneel centrum in Raalte. 

 1. Bakkerij Lemelerveld verhuist na 34 jaar precies 150 meter verderop: ‘Ik zie ineens nieuwe gezichten’
  PREMIUM
  Video

  Bakkerij Lemeler­veld verhuist na 34 jaar precies 150 meter verderop: ‘Ik zie ineens nieuwe gezichten’

  Het zal even wennen zijn voor de klanten van Bakkerij Van der Most in Lemelerveld: na 34 jaar is het bedrijf naar een andere locatie verhuisd in het dorp. Veel extra meters hoeven de klanten niet te maken, het nieuwe onderkomen aan het Kroonplein is 150 meter verwijderd van de oude locatie. Eigenaar Mark van der Most is blij met de stap: „Hier hebben we meer ruimte om onze producten te presenteren.”
 2. Beste Zangers-kandidaat uit Raalte weggeblazen door verrassende cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’
  video
  1

  Beste Zan­gers-kandidaat uit Raalte weggebla­zen door verrassen­de cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’

  De tweede aflevering van het muziekprogramma De Beste Zangers stond gisteravond in het teken van Raaltenaar Hendrik Jan Bökkers. De zanger en zijn band maken voornamelijk muziek in het Sallands, een streektaal die niet veel deelnemers eigen is. Toch waagde een enkeling de sprong. Vooral de versie van An de Kant van zangeres Karsu Dönmez bleek een schot in de roos.

Salland