Tussen de N35 en het HOFtheater in moet de nieuwe wijk komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussen de N35 en het HOFtheater in moet de nieuwe wijk komen. © Ronald Hissink

Hoofdbrekens in Raalter raad over nieuwbouwwijk, maar het plan voor 170 woningen lijkt het te halen

Komen de meer dan 170 woningen op Franciscushof-Zuid in Raalte er nu wel of niet? Voor de derde keer werd het plan door de gemeenteraad besproken en hoewel raadsleden positiever zijn dan eerder dit jaar, is het nog geen gelopen koers. Het magere aantal huurwoningen, vrees voor geluidsoverlast, twijfels over de verkeersafwikkeling en een verliesgevend woningbouwproject zorgen voor hoofdbrekens op het gemeentehuis.

 1. Wéér veegt raad woningbouwplan Raalte-Noord van tafel: ‘Deze ‘uitlegplaat’ is al drie keer gedraaid’
  PREMIUM

  Wéér veegt raad woningbouw­plan Raal­te-Noord van tafel: ‘Deze ‘uitleg­plaat’ is al drie keer gedraaid’

  De broodnodige nieuwe 163 woningen op Franciscushof-Zuid in Raalte komen er voorlopig nog niet. Voor de tweede keer in korte tijd stuurt de volledige gemeenteraad het plan terug naar de tekentafel. Gewenste aanpassingen of verduidelijkingen kwamen er nauwelijks, en de buurt blijft kritiek uiten. ,,Er worden antwoorden gegeven die we al wisten, en er is niet gekeken of er kansen zijn voor aanpassingen’’, zegt Jan Schokker (GemeenteBelangen).
 1. Raalter raad stelt woningplan Franciscushof-Zuid uit vanwege verkeersknelpunten: ‘Niet het gedroomde plan’
  PREMIUM

  Raalter raad stelt woningplan Franciscus­hof-Zuid uit vanwege verkeers­knel­pun­ten: ‘Niet het gedroomde plan’

  Het woningbouwplan Franciscushof-Zuid moet terug naar de tekentafel. Er is zoveel kritiek dat de gemeenteraad volgende week nog geen beslissing wil nemen. Raadsleden staan achter de bezwaarmakers uit de wijk, die willen dat er oplossingen komen voor de verkeersknelpunten. „Alsof er alleen bakstenen geplaatst worden. We het hebben over een nieuwe leefomgeving, voor een grote groep inwoners met kinderen”, zegt inspreekster Anniek van Dijk.