Willy Lourenssen is voor huurders in Raalte en Olst-Wijhe een petitie begonnen. Doel: de lokale politiek aansporen om iets te doen aan de ‘crisis op de huurmarkt’.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Lourenssen is voor huurders in Raalte en Olst-Wijhe een petitie begonnen. Doel: de lokale politiek aansporen om iets te doen aan de ‘crisis op de huurmarkt’. © Gerard Vrakking

Huurders in Salland zoeken steun bij lokale politiek: ‘Kom in actie tegen landelijk woonbeleid’

,,Veel mensen worden gesteund met corona, maar de huurders niet. Dat steekt.” Raaltenaar Willy Lourenssen wil daarom lokale politici aansporen om in actie te komen. Hij begint met een online petitie, waarin hij eist dat de gemeenteraden van Olst-Wijhe en Raalte meer doen om de problemen onder de aandacht van de ‘Den Haag’ te brengen.

 1. Olst-Wijhe zit financieel aan de grond en Raalte zit op rozen: hoe kan dat?
  PREMIUM

  Olst-Wij­he zit financieel aan de grond en Raalte zit op rozen: hoe kan dat?

  Hoe kan het dat de ene wethouder in de IJssel springt om aan te geven dat het water hem aan de lippen staat, terwijl 10 kilometer verderop het geld tegen de plinten van het gemeentehuis klotst? Olst-Wijhe en Raalte zijn buren, komen op veel vlakken overeen, maar staan er financieel compleet tegenovergesteld voor. Wethouders Hans Olthof (Olst-Wijhe) en Frank Niens (Raalte) verklaren het nader. Huizen bouwen blijkt de sleutel tot financieel succes.
 1. Leidingbreuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen
  Play

  Leiding­breuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen

 2. Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant
  Play

  Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant

Salland