Willy Lourenssen is voor huurders in Raalte en Olst-Wijhe een petitie begonnen. Doel: de lokale politiek aansporen om iets te doen aan de ‘crisis op de huurmarkt’.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Lourenssen is voor huurders in Raalte en Olst-Wijhe een petitie begonnen. Doel: de lokale politiek aansporen om iets te doen aan de ‘crisis op de huurmarkt’. © Gerard Vrakking

Huurders in Salland zoeken steun bij lokale politiek: ‘Kom in actie tegen landelijk woonbeleid’

,,Veel mensen worden gesteund met corona, maar de huurders niet. Dat steekt.” Raaltenaar Willy Lourenssen wil daarom lokale politici aansporen om in actie te komen. Hij begint met een online petitie, waarin hij eist dat de gemeenteraden van Olst-Wijhe en Raalte meer doen om de problemen onder de aandacht van de ‘Den Haag’ te brengen.

 1. Deze Laag Zuthemers vonden in Papua Nieuw Guinea hun thuis: ‘Je kunt nooit de hele wereld redden, maar wel lokaal helpen’
  PREMIUM

  Deze Laag Zuthemers vonden in Papua Nieuw Guinea hun thuis: ‘Je kunt nooit de hele wereld redden, maar wel lokaal helpen’

  De familie Knigge uit Laag Zuthem leeft een niet alledaags leven. Aan de andere kant van de wereldbol vliegt Wilfred Knigge (35) in kleine vliegtuigjes naar lokale stammen diep in de bergen en de jungle om ze te voorzien van de eerste levensbehoeften. Harriëtte (34) doet op haar beurt vrijwilligerswerk in een vrouwengevangenis en geeft ondertussen thuisonderwijs aan hun twee zoontjes. Een portret van een familie die in de stad Wewak, in Papoea Nieuw Guinea, haar thuis vond.
 1. Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel
  PREMIUM

  Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel

  Ze komen niet meer tegelijk met bussen vol, maar dankzij corona is het aantal bezoekjes aan particuliere tuinen explosief gestegen. Zondag openen weer veel liefhebbers in de regio hun tuin voor gasten uit het hele land, die inspiratie op willen doen voor hun eigen stukje grond bij het huis. De Tuin van Fortmond in Olst en de Hof van Eigenaardigheden in Raalte zijn twee enorme tuinen waar je voor vijf euro een kijkje mag nemen.
 2. Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alternatief is niet een zitfeest op anderhalve meter’
  PREMIUM

  Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alterna­tief is niet een zitfeest op anderhalve meter’

  Het Heinoos Weide Festival moest als alternatief dienen voor de Pompdagen in Heino. Een meerdaags tentfeest op een afgesloten terrein, waarbij je alleen binnenkomt met een toegangsbewijs. Dat feest gaat niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid ziet de organisatie achter het festival zich genoodzaakt de stekker uit het alternatieve feest te trekken. ,,Alles optellend is het niet te doen. En dan heb ik het nog niet eens over financiële risico’s’’, zegt voorzitter Gerben Korten.

Salland