Freek en Minie Terpstra hebben sinds kort een ijscobus om toch inkomsten te genereren nu ze niet met hun kermisattracties op reis kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Freek en Minie Terpstra hebben sinds kort een ijscobus om toch inkomsten te genereren nu ze niet met hun kermisattracties op reis kunnen. © Gerard Vrakking

IJscobus is de nieuwste ‘attractie’ van kermisfamilie uit Raalte: ‘We wilden niet stil blijven zitten’

Of het zoden aan de dijk zet is niet zeker, maar met een ijscobus wil kermisfamilie Terpstra uit Raalte de mensen in ieder geval een lach op hun gezicht bezorgen. Door het coronavirus zitten ze noodgedwongen al weken thuis op hun ‘postadres’ en komt er geen cent binnen. ,,We zijn reizigers. Praktisch iedere week een andere thuisbasis. We willen enorm graag ondernemen.”

Het is naar eigen zeggen een enorm raar gevoel voor de familie Terpstra uit Raalte. Normaal gesproken reizen ze van Leeuwarden tot Maastricht en van Raalte tot Renesse met hun kermisattracties als touwtje trekken en blikken omver gooien. 

Dit is de tijd van het jaar om te pieken. ,,Vanaf de voorjaarskermissen reizen we het land door. Dat deden mijn verre voorouders al vanaf 1653. Eerst op braderieën en langzamerhand ging dat over naar kermissen. Zo doen we dat al generaties lang. En opeens zit je noodgedwongen thuis. We zijn dit helemaal niet gewend. Het voelt alsof je een enkelband om hebt", zegt Freek Terpstra. 

Salland