Ben Kogelman op de plek waar een bijenstal gebouwd wordt. Foto Steve Vrakking
Volledig scherm
Ben Kogelman op de plek waar een bijenstal gebouwd wordt. Foto Steve Vrakking

Imelda bouwt bijenstal nabij Raalte-Noord

RAALTE - ,,Kijk daar komt de bijenstal te staan'', wijst Ben Kogelman met wijdse armgebaren in de richting van wat nu nog een woestenij is met biezen, distels en opvallend veel rode klaver. ,,Geen groot bouwwerk'', bezweert hij, maar bescheiden van omvang met een grondvlak van drie bij vier meter en amper twee meter hoog.

 1. Ondernemersclubs Raalte ontstemd over verplichting zonnepanelen op nieuwe daken: ‘Politieke mooipraterij’
  PREMIUM

  Onderne­mers­clubs Raalte ontstemd over verplich­ting zonnepane­len op nieuwe daken: ‘Politieke mooiprate­rij’

  Het was al iets waar ondernemersverenigingen in Raalte bang voor waren. Als de nieuwe Omgevingswet ingaat, moet de dakconstructie van nieuwbouwpanden op bedrijventerreinen voortaan ‘zonnepaneel-proof’ zijn. Die verplichting legt bijna de voltallige gemeenteraad op. Kring Raalter Werkgevers en Heino Aktief staan op z’n zachtst gezegd niet te springen om deze maatregel. ,,Is de ondernemer hierbij gebaat?’’
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Salland