Volledig scherm
Gemeentehuis Raalte © Google streetview

Inbrekers breken postbakjes open van raadsleden gemeente Raalte

Inbrekers hebben vrijdagavond tussen 11 en 12 uur ingebroken in het gemeentehuis van Raalte. Daar werden diverse deuren open gebroken, maar ook postbakken van politieke partijen. Burgemeester Martijn Dadema roept getuigen van de inbraak op zich bij de politie te melden.

Die heeft zaterdagmorgen onderzoek gedaan naar eventuele sporen die de inbrekers hebben achtergelaten. Ook volgt er nog een buurtonderzoek. De inbraak gebeurde in het oude deel van het gemeentehuis, dat pal tegenover een aantal woonhuizen ligt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er flinke schade aangericht, maar is het nog onduidelijk of er wat wordt vermist.

Dat zal maandag blijken wanneer de ambtenaren terugkeren naar hun werkplek. In de oude villa van het gemeentehuis zitten onder anderen de ambtenaren van de raadsgriffie, die de gemeenteraad van Raalte ondersteunt. Ook de leeszaal van de fracties is opengebroken. De postbakjes van de fracties in de gemeenteraad zijn minder belangrijk dan vroeger, nu veel informatie digitaal wordt verstuurd.

Op het gemeentehuis zit een alarm. Toch zijn de inbrekers voor zover bekend ongezien weggekomen. Wel is duidelijk dat ze tussen 11 en 12 uur vrijdagavond aan de voorkant van de villa een deur hebben opengebroken. Gemeente en politie hopen daarom dat eventuele voorbijgangers informatie kunnen leveren. Voor zover bekend zijn de inbrekers niet in het relatief nieuwe deel van het gemeentehuis geweest. 

Fractievoorzitter Harry van Kampen van de SP maakte op twitter zijn excuses aan de inbrekers. Tot zijn spijt lag het verkiezingsprogramma van de partij niet in het postbakje. Van Kampen verwijst de inbrekers naar internet, maar wil het programma desnoods komen brengen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland