Volledig scherm
PREMIUM
Sportcomplex Nieuw Tijenraan in Raalte. © Ronald Hissink

Ingrijpen noodzakelijk bij Sportbedrijf Raalte: tekort van half miljoen dreigt

Een hele rits maatregelen moet ervoor zorgen dat Sportbedrijf Raalte niet verder wegzakt in het financiële moeras. Het bedrijf lijdt tonnen verlies en gaat daarom met de gemeente ingrijpen, voordat de rode cijfers oplopen tot ruim een half miljoen euro. Onder meer een kaartje voor het zwembad wordt duurder, de openingstijden worden aangepast en de bedrijfsvoering wordt onder de loep genomen.

Vanwege bezuinigingen geeft de gemeente Raalte in 2014 ‘sport’ uit handen door het onder te brengen in een speciaal sportbedrijf. De eerste drie jaar worden kleine winsten geboekt, tot sportcomplex Nieuw Tijenraan in 2018 wordt opgeleverd. Het zorgt in dat jaar meteen voor een verlies van ruim 300.000 euro verlies voor Sportbedrijf Raalte.

  1. Deel gemeenteraad wil opnieuw onderzoek naar verplaatsen Booijink uit centrum Raalte
    PREMIUM

    Deel gemeente­raad wil opnieuw onderzoek naar verplaat­sen Booijink uit centrum Raalte

    Een bedrijf als Booijink past in de 21e eeuw niet meer in het hart van Raalte. De discussie moet volgens GemeenteBelangen nieuw leven ingeblazen worden en de partij neemt het voortouw om de mogelijkheden te bekijken om het bedrijf te verplaatsen naar het industrieterrein van Raalte. Verkeersoverlast, stankhinder en dreiging van stofexplosies zijn de grootste boosdoeners. Maar hoe haalbaar is zo’n verplaatsing?

Salland