Volledig scherm
© Drie lopers van AV Salland die zich inschreven voor het crosscircuit ontvingen deze week alvast de jubileumhanddoek. foto Sallands Crosscircuit

Inschrijving Sallands Crosscircuit week verlengd

RAALTE - De inschrijvingstermijn voor de vijftiende editie van het Sallands Crosscircuit is met een week verlengd. Daarmee hoopt de organisatie de deelname aan het klassement van vijftien recreatieve crosslopen nog verder op te krikken.

,,Nu zitten we rond de 350 en dat is wat minder dan vorig jaar'', vertelt SCC-voorzitter Bertus de Haan. ,,Mogelijk zijn belangstellende lopers door de herfstvakantie vergeten in te schrijven. Maar het kan ook zijn dat sommigen het teveel van het goede vinden dat er nu vijftien lopen zijn.''

Voor het klassement moet aan minstens acht lopen worden meegedaan. Deelnemers kunnen zich nu nog tot zondag 30 oktober 22.00 uur aanmelden voor deelname aan het crosscircuit over 2-3 km (jeugd), 5-6 km, of circa 10 km. Daarbij is een pakket mogelijk waarbij nog voor de afzonderlijke lopen moet worden ingeschreven, en een pakket waarbij men meteen ook is ingeschreven voor alle vijftien crosslopen.

Vanwege het derde lustrum zijn vier lopen toegevoegd aan het circuit: de bestaande Bunkercross in Olst, en nieuwe crosslopen in Hoonhorst, Lettele en bij Avonturenpark Hellendoorn. Deelnemers aan het crosscircuit ontvangen een jubileumhanddoek, en kunnen via Intersport Schutte ook inschrijven voor een speciaal hardloopshirt. Wie vijftien keer meedoet krijgt op de afterparty nog een attentie.

De inschrijving voor de tweede jaargang van Cross League Oost, met vijf crossen voor regionale toppers over 5 of 10 km, loopt wel beter dan vorig jaar. De teller staat op 35 lopers (19 in 2015-2016).

Zie verder www.sallandscrosscircuit.nl.

Salland