Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen helpen bij het voer vegen. Het is overigens geen verplichting om te helpen. Alles mag, niets moet. © Gerard Vrakking

Je eigen koe bij Heetense grondulow

Wie in Heeten bij Koe in de Kost een duurzame recreatiewoning boekt, krijgt er een koe bij. De succesformule van de familie Alferink trekt elke dag gasten uit de hele wereld. Sommigen komen meerdere keren per jaar.

De veestapel van boer Frans en boerin Truus staat gemoedelijk in de wei te grazen. Waaronder de dames Berta, Laura en Mientje. Aan de halsband hangt een nummertje. Zo kunnen gasten die een huisje geboekt hebben, zien welke koe ze erbij krijgen. Niet dat ze daar verder wat mee hoeven te doen. Frans en zoon Lenn melken de koeien. Ze voeren ze en brengen ze naar de wei of terug naar de stal.

  1. Schoonheten en de Bentincks in documentaireserie Jort Kelder

    Schoonhe­ten en de Bentincks in documentai­re­se­rie Jort Kelder

    De familie Bentinck is te zien in de vierdelige documentaireserie ‘Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan’ van Jort Kelder. In de serie bezoekt de televisiemaker oude adellijke geslachten in Nederland die ernaar streven om het eeuwenoude goed in stand te houden. De 17e-eeuwse havezate op landgoed Schoonheten wordt al jaar en dag door de familie Bentinck bewoond. In 1944 moesten de Bentincks het landgoed op verzoek van de Luftwaffe tijdelijk verlaten. Na de opkomst van de Canadezen keerden zij terug. In de documentaire geeft de tiende generatie Bentinck de kijker een blik in haar leven en familiegeschiedenis. De serie is vanaf 8 februari op NPO te zien is.

Salland