Jonge Sallanders spreken vrijuit over dilemma's van moderne boer

videoWie wil er vandaag de dag nog een boerenbedrijf overnemen? Steeds meer jongeren op het platteland dubben daar over. Liefde voor het vak versus een slecht imago. Vrijheid tussen koeien versus complexe mestwetgeving. Om nog maar te zwijgen over alle andere dilemma’s.

Vier jonge Sallanders zwijgen niet. Ze hebben passie voor de agrarische sector gemeen, maar maken wel hun eigen afwegingen. De boerendochters Marjolijn en Fabiënne Bruggeman uit Mariënheem kiezen ieder hun eigen afslag in het leven. De een is al aan het voorsorteren, de ander twijfelt nog. Jesse Tutert dagdroomt op het platteland bij Heeten van een eigen agrarisch bedrijf. En Jurgen Haarman, zoon van geitenhouders uit Averlo, staat al op de springplank van een maatschap met zijn buren. Allen spreken vanuit hun hart om het eerlijke verhaal van moderne boeren te vertellen.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland