Volledig scherm
© Thinkstock

Jongedame in Raalte probeert drank mee te smokkelen in BH

RAALTE - Vijf jongeren tussen 12 en 16 jaar zijn vrijdagavond betrapt op het gebruik van alcohol. Dat gebeurde bij een alcoholcontrole bij de Teenage Party in de Leeren Lampe in Raalte.

Een aantal jongeren bleek voorafgaand aan het jongerenfeest, dat toegankelijk is voor jeugd van 12 tot 16 jaar, 'ingedronken' te hebben. Ook probeerde een jongedame drank in haar BH mee te smokkelen. Volgens de politie vielen de jongeren door de mand door hun gedrag. De vijf jongeren worden in overleg met hun ouders naar HALT gestuurd voor een passende HALT- straf, vaak in de vorm van een opdracht of een gesprek om inzicht te krijgen in hun strafbare gedrag.

De politiecontrole vrijdagavond bij de Leeren Lampe ging in overleg met de uitbater en in samenwerking met de beveiliging. Het toezicht werd verscherpt omdat dat bij voorgaande party's het vermoeden bestond dat door de jeugd vooraf of tijdens het feest alcohol werd gebruikt.

De politie geeft aan dat het vrijdag ging om ,,een handvol drankgebruikers op een overigens in een goede sfeer verlopen feestje voor deze groep jongeren''.

Salland