Volledig scherm
Meerdere ambulances en brandweerwagens spoedden zich naar de Jumbo in Raalte. © Jasper Hutten / News United

Jongen belandt met arm in papierpers van Jumbo Raalte

updateEen medewerker van supermarkt Jumbo in Raalte is vanavond gewond geraakt. De jongeman kwam met zijn arm bekneld te zitten in een papierpers. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Het incident aan de Domineeskamp werd omstreeks 19.00 uur gemeld. Een geluk bij een ongeluk: het Raalter brandweerkorps was op dat moment al op de kazerne vanwege een oefenavond en konden dus direct in de wagens springen.

,,Omdat de melding nogal paniekerig was, kwamen naast twee brandweerwagens ook twee ambulances naar de supermarkt'', vertelt Jan Wittenberg, woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. ,,Daar werden ze opgevangen door de bedrijfshulpverlener en naar de papierpers geleid.''

Verdoving

In die papierpers zat een jonge medewerker bekneld met zijn arm. ,,Hij wilde nog snel iets uit de pers grissen, maar dat ging dus fout'', aldus Wittenberg. ,,Door eerst de arm te verdoven konden brandweer- en ambulancepersoneel de jongen uiteindelijk bevrijden.''

Hoewel de traumahelikopter inmiddels was geland op de parkeerplaats voor de supermarkt, hoefde deze niet ingezet te worden. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. ,,Daar zal moeten blijken hoe ernstig de verwondingen zijn'', stelt Wittenberg.

Salland