Jongen zingt trots over doodgereden poes, politie Raalte vraagt om rust na bedreigingen

VideoEen jongen die in een video trots zingt dat hij een poes doodgereden heeft, wordt (online) bedreigd. Dat meldt de politie Raalte op Facebook.

In de video zingt de jongen dat het hem eindelijk is gelukt om een poes dood te rijden. Vervolgens checkt hij of de poes nog leeft en constateert hij wederom zingend dat de poes geen miauw meer zegt. De video is onder meer te zien op de website van Vkmag. Het zou gaan om een jongen uit Deventer die in Raalte op school zit.

Maker van video is bekend

De politie in Raalte is geschrokken van het filmpje, maar laat in een bericht op Facebook ook weten dat de maker van het filmpje bij hun bekend is. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd. De politie laat wel weten dat de ervaring leert dat bij filmpjes vaak niet alles is wat het in eerste instantie lijkt. Daarom is nog niet bekend of hier sprake is van strafbaar gedrag. 

Rust bewaren

De politie vraagt in het Facebook-bericht kijkers van het filmpje rust te bewaren. ‘Wij nemen deze zaak hoog op en we doen er alles aan om helderheid te krijgen.’ Desondanks reageren juist op dat moment inwoners vol afschuw over het filmpje en de jongen. ,,Dat is kenmerkend voor social media, dat voorkom je gewoon niet’’, zegt een woordvoerder van de politie.

Volledig scherm
Screenshots van de doodgereden kat. © Screenshots van de video
  1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
    PREMIUM

    Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

    In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.

Salland