Jongen zingt trots over doodgereden poes, politie Raalte vraagt om rust na bedreigingen

VideoEen jongen die in een video trots zingt dat hij een poes doodgereden heeft, wordt (online) bedreigd. Dat meldt de politie Raalte op Facebook.

In de video zingt de jongen dat het hem eindelijk is gelukt om een poes dood te rijden. Vervolgens checkt hij of de poes nog leeft en constateert hij wederom zingend dat de poes geen miauw meer zegt. De video is onder meer te zien op de website van Vkmag. Het zou gaan om een jongen uit Deventer die in Raalte op school zit.

Maker van video is bekend

De politie in Raalte is geschrokken van het filmpje, maar laat in een bericht op Facebook ook weten dat de maker van het filmpje bij hun bekend is. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd. De politie laat wel weten dat de ervaring leert dat bij filmpjes vaak niet alles is wat het in eerste instantie lijkt. Daarom is nog niet bekend of hier sprake is van strafbaar gedrag. 

Rust bewaren

De politie vraagt in het Facebook-bericht kijkers van het filmpje rust te bewaren. ‘Wij nemen deze zaak hoog op en we doen er alles aan om helderheid te krijgen.’ Desondanks reageren juist op dat moment inwoners vol afschuw over het filmpje en de jongen. ,,Dat is kenmerkend voor social media, dat voorkom je gewoon niet’’, zegt een woordvoerder van de politie.

Screenshots van de doodgereden kat.
Volledig scherm
Screenshots van de doodgereden kat. © Screenshots van de video
 1. Voorvechter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico verspreiding coronavirus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’
  PREMIUM

  Voorvech­ter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico versprei­ding coronavi­rus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’

  Nertsenfokkers maken zich wel degelijk zorgen over het risico op verspreiding van het coronavirus rondom hun bedrijven. Dat zegt Lyon Hutten uit Nieuw Heeten, die tot voor kort nog duizenden nertsen hield. Minister Carola Schouten stelde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog dat het risico ‘verwaarloosbaar’ is. Hutten: ,,Daar zijn we het niet mee eens.’’
 2. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
  PREMIUM

  Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

  Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland