Volledig scherm
Rotaryclub Raalte geniet vooral bekendheid door de jaarlijkse Santarun, waarvan de opbrengst wordt benut om Sinterklaascadeaus te kopen voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen. De jubilerende vereniging wil dit jaar een jonge vrijwilliger belonen met de eretitel de Sallandse Kei. © Gerard Vrakking

Jubilerende Rotaryclub Raalte beloont jonge vrijwilliger in Salland

De jubilerende Rotaryclub Raalte wil een jonge vrijwilliger belonen met de eretitel ‘de Sallandse Kei’. De uitverkorene mag 500 euro bestemmen voor de maatschappelijke organisatie in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe waar hij of zij zich voor inzet.

Rotaryclub Raalte wil ter gelegenheid van zijn vijftigjarig bestaan de waarde benadrukken van het groot aantal Sallandse jongeren dat maatschappelijk actief is. De jubilerende vereniging roept daarom maatschappelijke organisaties in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe op om jongeren van 15 tot en met 27 jaar vóór 31 mei 2019 voor te dragen. Een onafhankelijke jury zal bepalen wie wordt uitgeroepen tot de Sallandse Kei. De jury bestaat uit de Raalter wethouder Gerria Toeter, wethouder Marcel Blind van Olst-Wijhe, twee vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en één Rotarylid.

Geen familie

De voordracht van elke kandidaat moet voldoen aan een aantal criteria. De jongere moet tenminste een jaar aantoonbaar actief zijn op maatschappelijk gebied in Raalte of Olst-Wijhe. Hij of zij moet een voortrekkersrol hebben bij de activiteit of actief zijn op meer dan één terrein. De activiteit waar hij zich voor inzet moet zichtbare impact in de gemeenschap hebben. Zijn inzet is vrijwillig en onbezoldigd. Jongeren kunnen, mits zij daarmee instemmen, worden voorgedragen worden door een meerderjarige inwoner van Raalte of Olst-Wijhe die geen (directe) familie is.

Klik hier voor meer informatie.

Salland