Volledig scherm
Enkele organisatoren van B-Hard in Heeten voordat de tweede editie 'los' gaat in september 2018. © B-Hard (archieffoto)

Kameraden uit Heeten bouwen feestje voor Salland omdat ze dat ‘mooi vinden’

Vraag: wat krijg je als je twee kameradengroepen van rond de twintig jaar uit Heeten laat doen wat ze ‘mooi vinden’? Antwoord: het dance-feest B-Hard dat op 7 september voor de derde keer wordt gehouden en waar iedereen uit de wijde omgeving welkom is. Een nieuw tintje dit jaar is het optreden van mannenkoor Germania. Waarom? ,,We wilden eens iets echt anders doen. Doe ’s gek dachten we. Ofwel B hard Be different.”

Wouter Schoorlemmer is een van de 27 kameraden die tekenen voor het feest. Ze houden allemaal van een feestje, dance-muziek en een pilsje. ,,We zijn een mooie club bij elkaar. De een is handig met financiën, de ander kan goed tappen of goed koken en weer een ander kan goed spieker’n. Ieder heeft zijn sterke punt en rol in de organisatie.” 

Richting 400

Het begon allemaal toen de kameraden zin in een feestje hadden. ,,De eerste keer hebben we allemaal 100 euro ingelegd en toen zijn we gewoon begonnen. Er kwamen een man of 200. Vorig jaar waren dat er 300 en we hopen dit jaar toch wel richting de 400 of misschien zelfs 450 bezoekers te gaan.”

Mannenkoor en house

Sinds het begin is een weiland aan de Nielandsweg in Heeten het decor van B-Hard - ‘een van ons werkt bij die boer en de boer houdt zelf ook wel van een feestje’- maar het is nadrukkelijk een feest voor heel Salland en alle leeftijden. ,,Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld ook alle ouders uitgenodigd. De meesten zijn toen geweest.” Juist om ook wat andere leeftijdsgroepen aan te spreken heeft de ‘club van 27' nu niet alleen house-dj's in het programma opgenomen, maar ook een optreden van mannenkoor Germania. ,,We vinden het leuk om een breed publiek aan te spreken en  het liefst op een manier die mensen niet van ons verwachten. Vandaar Germania.”

Bult schik

Hoe lang de kameraden doorgaan met B-Hard en hoe ver het feest nog kan groeien durft Schoorlemmer niet te zeggen. ,,Zolang wij het leuk vinden, blijven we het doen. Daar gaat het ons om. We houden van gekkigheid en een bult schik maken.” 

Op het grote podium staan dit jaar behalve Germania de house-dj's Ziggy Crooxs. Mede omdat ze met zijn 27-en zijn, is er ook veel aandacht voor de randzaken. Dus, zo belooft Schoorlemmer, ‘het eten en drinken is ook dik voor elkaar'. ,,Wat we financieel overhouden aan deze editie steken we in het feest voor volgend jaar. Elk jaar hebben we zo iets meer te besteden en kunnen we verder groeien.”

B-Hard editie 2019 is zaterdag 7 september van 20.00 tot 1.00 uur. Tot 21.30 uur is de entree gratis, daarna is de toegangsprijs 7 euro. 

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 1. Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensbaron wél kan verbieden

  Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensba­ron wél kan verbieden

  Indien de gemeente Raalte de komst van varkensbaron Adriaan Straathof naar Mariënheem wil voorkomen, zijn daar volgens de kritische burger Hans de Kort wel degelijk middelen voor te vinden. Eenvoudigweg door het bestemmingsplan voor het buitengebied zo aan te passen dat er geen uitbreiding van veebedrijven meer mogelijk is. ,,Als daar nú geen aanleiding voor is, wanneer dan nog wel?”, stelt de gepensioneerd gemeenteambtenaar.
 2. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.
 3. Vandalen gooien achtergelaten fiets door schoolruit in Heino

  Vandalen gooien achtergela­ten fiets door schoolruit in Heino

  Opnieuw is een fiets vernield op het schoolplein van de katholieke Dalton basisschool De Dolfijn in Heino. Dit weekend is met een fiets een ruit van de entree van de school kapot gegooid. ,,Ik heb een mail uitgedaan naar alle ouders met de oproep dat ze er echt voor moeten zorgen dat voor het weekend alle fietsen van kinderen meegenomen worden. Want het is nu al de derde of vierde fiets die dit jaar vernield wordt”, zegt directeur Arno Roelofs in reactie op de schade.

Salland