Enkele organisatoren van B-Hard in Heeten voordat de tweede editie 'los' gaat in september 2018.
Volledig scherm
Enkele organisatoren van B-Hard in Heeten voordat de tweede editie 'los' gaat in september 2018. © B-Hard (archieffoto)

Kameraden uit Heeten bouwen feestje voor Salland omdat ze dat ‘mooi vinden’

Vraag: wat krijg je als je twee kameradengroepen van rond de twintig jaar uit Heeten laat doen wat ze ‘mooi vinden’? Antwoord: het dance-feest B-Hard dat op 7 september voor de derde keer wordt gehouden en waar iedereen uit de wijde omgeving welkom is. Een nieuw tintje dit jaar is het optreden van mannenkoor Germania. Waarom? ,,We wilden eens iets echt anders doen. Doe ’s gek dachten we. Ofwel B hard Be different.”

 1. Bestuur Stöppelhaene wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’
  PREMIUM
  1

  Bestuur Stöppelhae­ne wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’

  Organisatoren van een van de grootste evenementen uit de regio, Stöppelhaene in Raalte, hebben nog geen definitieve knoop doorgehakt over de doorgang van het feest. De mensen achter het Raalter evenement, dat jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers trekt, proberen de beslissing zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven, in de hoop dat er meer mogelijkheden zijn voor het evenement eind augustus.
 1. Lori gaat naar de koningin: haar Vriendendiensten is voor tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor een ‘Appeltje’
  PREMIUM
  video

  Lori gaat naar de koningin: haar Vrienden­dien­sten is voor tweede achtereen­vol­gen­de jaar genomi­neerd voor een ‘Appeltje’

  Lori van Egmond (48) gaat dinsdagmiddag naar Paleis Noordeinde. De Deventerse mag koningin Máxima ontmoeten. Haar Zelfregiecentra in Deventer en Raalte zijn genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Vorig jaar viel haar Maatjesproject al op bij het Oranjefonds. Van Egmond praat niet over ‘ik’, altijd over ‘wij’ als het over haar passie gaat. Maar zonder haar waren de Zelfregiecentra er niet geweest.
 2. Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenprocessierups? ‘Raalte voert naïef bestrijdingsbeleid’
  PREMIUM

  Helpen ongemaaide bermen in strijd tegen de eikenpro­ces­sie­rups? ‘Raalte voert naïef bestrij­dings­be­leid’

  Verspreid door de gemeente Raalte heeft GroenLinks bordjes neergezet in groenstroken en bermen. De boodschap: maai me niet. Ongemaaide bermen zijn goed in de strijd tegen de eikenprocessierups, redeneert de partij. ,,Met het herstellen van de biodiversiteit door niet te maaien schieten we meer op dan met het plaatsen van mezenkastjes en het spuiten van bestrijdingsmiddelen’’, zegt GroenLinks-voorman Ralph Mulders.
 3. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.

Salland