Volledig scherm
PREMIUM
Jesper de Bruijn, bedrijfsleider van restaurant De Bagatelle in Mariënheem, wilde graag op een bijzondere locatie een diner verzorgen. Het werd de Plaskerk, waar chef-kok Kasper Stam (rechts) zijn kookkunsten mag etaleren in liefst negen gangen. © Gerard Vrakking

Kerstproeverij en zang voor culinaire pioniers in Raalter Plaskerk

Voor het eerst kunnen culinaire pioniers dineren in de Raalter Plaskerk. Kasper Stam (25), chef-kok van restaurant De Bagatelle in Mariënheem, legt vanavond in een belendende ruimte de laatste hand aan een kerstproeverij van negen gangen, waarna al dat lekkers vanaf zeven uur in de kerk wordt uitgeserveerd.  

De gasten van de Plaskerk hebben vanavond zicht op de kansel, maar zullen de innerlijke mens bij deze gelegenheid niet sterken door een preek van dominee Karolien Zwerver. Het is de bedoeling dat ze samen de smaakpapillen verwennen met uitgelezen spijzen en wijnen die daarbij passen. Intussen wacht het Raalter kerstkoor The Swinkling Stars de dankbare taak om het gehoor met zoete zang te prikkelen. Omringd door kerstversiering. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde.

Salland