Volledig scherm
Ceintuurbaan Blekkerhoek © Google Streetview

Kinderen tekenen verkeersborden voor ‘gevaarlijke’ weg in Raalte

Langs de Ceintuurbaan ter hoogte van speeltuin de Blekkerhoek in Raalte staan vanaf morgen nieuwe verkeersborden. Het is een initiatief van buurtbewoners die zich grote zorgen maken om de verkeersveiligheid op die weg. 

Ondanks vele waarschuwingen wordt daar nog steeds te hard gereden. Met name kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen, ouderen en fietsers zijn vaak slachtoffer van onoplettende automobilisten. 

Actie

Buurtbewoners van de Ceintuurbaan hebben daarom onlangs actie gevoerd om de snelheidslimiet van gemotoriseerd verkeer te beperken tot 30 kilometer per uur. Ook kinderen namen deel aan de actie en maakten tekeningen. 

Van enkele tekeningen heeft de gemeente verkeersborden laten maken. De opvallende borden helpen automobilisten herinneren zich aan de maximumsnelheid te houden. 

Eerste bord

Buurtbewoners plaatsen samen met de wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte en afgevaardigden van Veilig Verkeer Nederland morgenmiddag om 16.00 uur de eerste borden. 

  1. Verzopen in de drugs en drank en nu dé rockster van het Oosten: dit is het turbulente levensverhaal van de gitarist van Bökkers
    PREMIUM

    Verzopen in de drugs en drank en nu dé rockster van het Oosten: dit is het turbulente levensver­haal van de gitarist van Bökkers

    Gitarist Erik Neimeijer (36) vertrok ooit uit zijn geboortedorp Heino en verzoop in Amsterdam in de seks, drugs, drank, rock-’n-roll en schulden. Zijn jeugdvriendinnetje uit Heino viste hem op. Alsnog komt zijn muziekdroom uit, in de taal van de streek die hij per se wilde verlaten. ,,Als het erop aankomt, kan ik heel radicale besluiten nemen.’’

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2298 stemmen