Volledig scherm
Een van de vele paasvuren in de regio. © GinoPress B.V.

Kleine paasvuren Raalte mogen dit weekend aan

De regenval van woensdagavond is goed nieuws voor 83 kleine paasvuren in de gemeente Raalte. Burgemeester Martijn Dadema heeft besloten dat ze zaterdag en zondag mogen worden aangestoken.

Het besluit geldt voor de paasvuren in Raalte die voor het afgelopen paasweekend een stookontheffing kregen. Vanwege een verhoogd risico op natuurbrand uiteindelijk mochten ze uiteindelijk toch niet worden aangestoken. De recente regenval is de reden voor het besluit. Het risico op natuurbrand is daardoor minder. 

Regenval

Eerder werd al aangegeven dat er een nieuwe datum gezocht zou worden om de paasvuren aan te steken. Eigenaren kunnen er ook voor kiezen om het materiaal af te vuren, maar de kosten zijn dan voor eigen rekening. 

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland