Volledig scherm
Een van de vele paasvuren in de regio. © GinoPress B.V.

Kleine paasvuren Raalte mogen dit weekend aan

De regenval van woensdagavond is goed nieuws voor 83 kleine paasvuren in de gemeente Raalte. Burgemeester Martijn Dadema heeft besloten dat ze zaterdag en zondag mogen worden aangestoken.

Het besluit geldt voor de paasvuren in Raalte die voor het afgelopen paasweekend een stookontheffing kregen. Vanwege een verhoogd risico op natuurbrand uiteindelijk mochten ze uiteindelijk toch niet worden aangestoken. De recente regenval is de reden voor het besluit. Het risico op natuurbrand is daardoor minder. 

Regenval

Eerder werd al aangegeven dat er een nieuwe datum gezocht zou worden om de paasvuren aan te steken. Eigenaren kunnen er ook voor kiezen om het materiaal af te vuren, maar de kosten zijn dan voor eigen rekening. 

  1. Verdachte (43) langer vast voor brandstichting Raalte: inzamelingsactie gestart voor getroffenen

    Verdachte (43) langer vast voor brandstich­ting Raalte: inzame­lings­ac­tie gestart voor getroffe­nen

    Het voorarrest van de 43-jarige man uit Raalte die verdacht wordt van brandstichting is met twee weken verlengd. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie. Het OM kan verder nog niet ingaan op de identiteit van de verdachte en wat precies de aanleiding voor de brandstichting is geweest. Ondertussen heeft De Horizon in Raalte een inzamelingsactie gestart om het getroffen gezin een steun in de rug te bieden.

Salland