Jordy Zorg (32), loodgieter van beroep, heeft zijn tent opgezet bij de bouwplaats in Herxen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Zorg (32), loodgieter van beroep, heeft zijn tent opgezet bij de bouwplaats in Herxen. © Gerard Vrakking

Klussen, biertje drinken en slapen: Loodgieter Jordy (32) zet voor gemak tent op bij bouwplaats Dorpshuis Herxen

VIDEOEen gek gezicht in het dorpje Herxen. Op het grasveld naast het bouwterrein bij het dorpshuis staat een koepeltent. Loodgieter Jordy Zorg (32) uit Zwolle slaapt de komende tijd naast het bouwterrein, zodat hij na een lange dag werken kan genieten van een biertje en niet naar huis hoeft te rijden. ,,Af en toe meld ik mij bij mijn vriendin voor een hapje eten.”

 1. Bomenspecialist haalt miljoenenaanpak Raalte in Schoonhetenseweg onderuit: ‘Welke expertise is hier gebruikt?’
  PREMIUM
  1

  Bomenspeci­a­list haalt miljoenen­aan­pak Raalte in Schoonhe­ten­se­weg onderuit: ‘Welke expertise is hier gebruikt?’

  Het wordt alsmaar onrustiger over de miljoeneninvestering die de gemeente Raalte wil doen in de Schoonhetenseweg. Een nieuw rapport van bomenspecialist De Bomenconsulent is zeer kritisch op de plannen die liefst 3,2 miljoen euro moeten kosten. De onderzoeker spreekt onder meer over een sterfhuisconstructie en vraagt zich zelfs af welke expertise er vanuit de gemeente is gebruikt als het gaat om het behoud van de monumentale eikenlaan. Het is niet voor het eerst dat er vanuit externe onderzoeksbureaus kritiek klinkt op het plan van Raalte. Hoe zit het precies?
 2. Het Mariënheemse bos heeft er ruim 60 nieuwe bewoners bij: ‘Ze zijn er in alle soorten en maten’
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Het Mariënheem­se bos heeft er ruim 60 nieuwe bewoners bij: ‘Ze zijn er in alle soorten en maten’

  Wie rondloopt in het Mariënheemse bos tussen de kerk en provinciale weg N35 waant zich vanaf zondag in een waar sprookje. Van klein tot groot en van muzikale tot aan vissende kabouters. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze staan er. Met dank aan de schoonzusjes Joyce Verschoor-Schrijver en Heleen Schrijver. Dankzij hen heeft Mariënheem nu éindelijk een eigen kabouterbos.

Salland