Volledig scherm
De Kolkweg en de Langeslag in Laag Zuthem worden aangepakt. © Frans Paalman/archief

Kolkweg en Langeslag Laag Zuthem gaan tijdelijk dicht

Voor het doorgaand verkeer in Laag Zuthem ontstaat hinder, omdat eerst de Kolkweg en daarna de Langeslag tijdelijk dicht gaat. De afsluiting is nodig om het werken aan de weg mogelijk te maken. Sallandse Wegenbouw uit Haarle voert de klus uit.

De Kolkweg is vanaf maandag 3 juni afgesloten voor het doorgaand verkeer. Met borden staan omleidingsroutes aangegeven. De riolering die er ligt, maakt plaats voor een gescheiden buizenstelsel. Het hemelwater verdwijnt dan niet meer in het riool.

Landbouwvoertuigen

Zodra de nieuwe riolering op haar plaats ligt, brengt Sallandse Wegenbouw de wegverharding aan. Daarnaast wordt op enkele plaatsen de berm verstevigd, opdat het voor landbouwvoertuigen gemakkelijker is om even aan de kant te gaan en een auto te laten passeren.

Laag Zuthem krijgt tevens groenere entrees en mooie doorkijkjes. Daarvoor is een landschapsarchitect in de arm genomen. De openbare ruimte in het dorp krijgt een meer levensloopbestendig karakter, zoals voetpaden en oversteken die gemakkelijker te gebruiken zijn voor onder anderen rolstoelers.

Soortgelijk

Na de werkzaamheden aan de Kolkweg volgt een soortgelijke operatie aan de Langeslag. Gedurende het werk is die weg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Verwacht wordt dat het hele project in het vierde kwartaal is afgerond.

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland