De N35 dwars door Mariënheem. Op de foto Gerard Nij Bijvank (links) van de verkeerscommissie en Nico Dijkman (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
De N35 dwars door Mariënheem. Op de foto Gerard Nij Bijvank (links) van de verkeerscommissie en Nico Dijkman (rechts). © Lenneke Lingmont

Komt er extra gemeentegeld voor N35 waardoor Mariënheem veiliger wordt? Raalter politiek wikt en weegt

UPDATEPlaatselijk Belang Mariënheem wil best weer in gesprek met de provincie Overijssel, maar daar gaan zij niet de eerste stap voor zetten. De belangengroep stapte uit het N35-overleg met de provincie en Rijkswaterstaat nadat bleek dat de al jaren geplande veiligheidsmaatregelen op de rijksweg in het dorp op de schopstoel zaten. Woensdag benadrukte gedeputeerde Bert Boerman (CU) nog eens dat er wat hem betreft geen extra geld komt. Ondertussen zou de gemeente Raalte de helpende hand kunnen bieden. 

  1. Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boetelerveld
    PREMIUM

    Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boeteler­veld

    Aan de rand van het Boetelerveld in Mariënheem zorgen vier boerenbedrijven voor een unicum in Overijssel. De families Besten, Heuven, Nij Bijvank en Wallink hebben samen met de provincie hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij het beheer van een stuk natuur ten noorden van het Boetelerveld in handen krijgen en de komende jaren gaan beheren. ,,Van deze verbinding met de natuur kunnen wij boeren leren’’, zegt Peter Besten.

Salland