Volledig scherm
Koning Willem-Alexander is dinsdagmorgen 3 december in Raalte voor een werkbezoek aan het gemeentebestuur. © ANP

Koning praat met lokale overheid in Raalte

Koning Willem-Alexander komt dinsdag 3 december naar Raalte. Tijdens het werkbezoek gaat het vooral om de praktijk van het werk van de lokale overheid. Hij spreekt met bestuurders, raadsleden en ambtenaren. 

Tijdens het bezoek wordt onder meer aandacht besteed aan de samenwerking met andere gemeenten en de rol van de gemeenteraad. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat zojuist bekend gemaakt. 

De koning spreekt met bestuurders en medewerkers van de gemeente Raalte over het betrekken van de inwoners bij zowel beleid als uitvoering, de samenwerkingsverbanden met andere gemeenten en over actuele thema’s zoals de energietransitie en de decentralisatie in het omgevingsbeleid en sociaal domein. 

Taken volksvertegenwoordigers

Als afsluiting van het werkbezoek gaat Willem-Alexanders in gesprek met leden van de gemeenteraad over hun rol en taken als volksvertegenwoordiger.

Met dit werkbezoek wordt gekozen voor een middelgrote regiogemeente (37.000 inwoners) met negen kernen. Het totale grondgebied van de Sallandse gemeente bestrijkt zo’n 17.000 hectare en bestaat uit agrarisch platteland, landgoederen en natuur, grenzend aan Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. 

Salland