Het kunstwerk bij de opening van het Raalter postkantoor in 1967. Het werk van Willem Hussem verbeeldt een mens met naar boven uitgestrekte armen.
Volledig scherm
Het kunstwerk bij de opening van het Raalter postkantoor in 1967. Het werk van Willem Hussem verbeeldt een mens met naar boven uitgestrekte armen. © Herman Aa/collectie Raalte-clopedie

Kunstwerk kon ton opbrengen, maar werd versnipperd in shredder bij sloop postkantoor

RAALTE - Een kunstwerk van beeldend kunstenaar Willem Hussem is bij de sloop van het oude Raalter postkantoor ook met de grond gelijk gemaakt. Het metershoge aluminium object is versnipperd in de shredder. Maar de opbrengst bij de metaalhandel is veel lager dan de geraamde waarde van het kunstobject. Die bedraagt mogelijk een ton.

  1. Deze rocker uit Raalte doet mee aan Beste Zangers: ‘Ik werd echt uit mijn comfortzone getrokken’
    PREMIUM
    1

    Deze rocker uit Raalte doet mee aan Beste Zangers: ‘Ik werd echt uit mijn comfortzo­ne getrokken’

    Het was niet op Ibiza, maar in Limburg, maar dat mocht de pret voor hem zeker niet drukken. Raaltenaar Hendrik Jan Bökkers neemt deel aan het populaire tv-programma Beste Zangers, waarvan het nieuwe seizoen begint op 2 september. De zanger van de Sallandse rockformatie Bökkers heeft gezelschap van Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Belle Perez, Anneke van Giersbergen en Alides Hidding.

Salland