Magda Mali met de vier kinderen die de Kidsbeweegroute in Raalte hebben ontworpen en uitgevoerd.
Volledig scherm
Magda Mali met de vier kinderen die de Kidsbeweegroute in Raalte hebben ontworpen en uitgevoerd. © Kidsbeweegroute

Landelijke erkenning voor
Kidsbeweegroute Raalte

De Kidsbeweegroute in Raalte is een van de vier genomineerden voor de In Beweging Prijs van de Nederlandse Loterij. De prijs is in het leven geroepen om een initiatief te belonen dat Nederland gelukkiger en gezonder maakt. Bij winst wacht de route navolging in de rest van het land.

De Kidsbeweegroute in Raalte is een wandelroute voor en door kinderen met educatieve weetjes, kindertekeningen en beweegopdrachten. Met een dobbelsteen wordt de route iedere keer anders. De route prikkelt kinderen tot bewegen.

Ook elders

De route in Raalte is in 2013 ontstaan uit de Raalte Gezond Verkiezing. Magda Mali ontwierp de route op de Drostenkamp samen met vier kinderen uit Raalte en samen zorgden ze ook voor de uitvoering. Het concept van de route is destijds vastgelegd bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom en sinds 2015 succesvol uitgevoerd op negen andere plekken in het land, waaronder zeven Landal GreenParken en de gemeenten Oosterhout en Roosendaal.

Droom

Een jury met Pieter van den Hoogenband, Bibian Mentel, Hugo Borst, Guido Weijers, Marrjan Olfers, Ap Dijksterhuis en Niels Onkenhout beslist donderdag 19 april wie van de vier genomineerden de In Beweging Prijs krijgt. Initiatiefnemer Magda Mali zegt zeer trots te zijn op de nominatie. ,,Als we winnen zou dat echt een droom zijn die uitkomt. Dat we dan heel Nederland met een Kidsbeweegroute mogen prikkelen tot bewegen is zo bijzonder. Dat zou een mooie bijdrage zijn aan een gelukkiger en gezonder Nederland.’’

Salland