Twee landgoedeigenaren uit Heino en Raalte zien de verbreding van de rijksweg helemaal niet zitten. Het zou ten koste gaan van het waardevolle landschap en zij vinden alleen een aanpassing aan het grootste knelpunt van de weg, Kruispunt Bos in Raalte, voldoende.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee landgoedeigenaren uit Heino en Raalte zien de verbreding van de rijksweg helemaal niet zitten. Het zou ten koste gaan van het waardevolle landschap en zij vinden alleen een aanpassing aan het grootste knelpunt van de weg, Kruispunt Bos in Raalte, voldoende. © FOTO HISSINK

Landgoedeigenaren in Raalte en Heino tegen verbreding N35: ‘Stappen desnoods naar rechter’

Als het aan twee landgoedeigenaren in Raalte en Heino ligt, wordt de N35 niet omgebouwd tot een twee keer tweebaansweg. De verbreding tast het karakteristieke Sallandse landschap aan, zeggen de eigenaren van landgoederen De Gunne en Het Reelaer. De N35 doorkruist beide gebieden. Gaat de aanpak door, dan stappen de landgoedeigenaren naar de rechter. 

 1. Raalter wethouder voorziet doemscenario in aanpak N35: ‘Minister past vertragingstactiek toe’
  PREMIUM

  Raalter wethouder voorziet doemscena­rio in aanpak N35: ‘Minister past vertra­gings­tac­tiek toe’

  Een keer is het genoeg, volgens wethouder van Raalte, Wout Wagenmans. Waar gedeputeerde Bert Boerman ‘voorzichtig optimistisch’ was over de verbreding van de N35, na een gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen, voorziet wethouder Wout Wagenmans een doemscenario. ,,Er is al zoveel onderzocht en er zijn zoveel argumenten. En nu moeten wij wéér over de brug komen.”
 1. Urkers laten zich nu massaal testen bij nieuwe teststraat
  Play

  Urkers laten zich nu massaal testen bij nieuwe teststraat

 2. Kippenvel. Indrukwekkend konvooi begeleidt kist van Diego Maradona
  Play

  Kippenvel. Indrukwek­kend konvooi begeleidt kist van Diego Maradona

Salland