Volledig scherm
Het water stroomt door straat De Deel in Raalte. © Roy Nijman

Leidingsbreuk in Raalte: geelbruin water uit de kraan

Vrijdagochtend heeft een breuk in de waterleiding ervoor gezorgd dat bewoners van De Deel en omliggende straten in Raalte een rare kleur water uit de kraan kregen. ,,Ik stond tanden te poetsen en opeens kwam er geelbruin water uit de kraan", vertelt Roy Nijman, een bewoner uit de omgeving. 

De leidingsbreuk ontstond rond 09:00 uur. ,,Door het werk van een andere partij in de straat is er een hoogleiding geraakt. Als gevolg daarvan krijgen ongeveer veertig huizen een aparte kleur water uit de kraan", zegt een woordvoerder van Waterbedrijf Vitens. 

Volgens bewoner Nijman was de andere partij bezig met het vervangen van gasleidingen. Korte tijd stond het water in de straat. Waterbedrijf Vitens verwacht dat de reparatie tot ongeveer 12:15 uur duurt. 

  1. Arbeidsmigranten in Heino vrezen grillige parkbeheerder en willen meer bescherming
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten in Heino vrezen grillige parkbeheer­der en willen meer bescher­ming

    Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).

Salland