Leon Walraven uit Raalte verbetert eigen wereldrecord basketbal stuiteren

VideoLeon Walraven uit Raalte heeft zijn eigen wereldrecord dribbelen met een basketbal verbeterd. Hij liet de kolossale knikker gisteravond in een minuut 708 keer stuiteren in sporthal De Kwintijn in zijn woonplaats. In mei 2017 kwam hij tot 609 dribbels per minuut.

Walraven geldt als een erkend verzamelaar van wereldrecords. Zo veroverde de Raaltenaar al zes keer eerder een vermelding in het Guinness Book of Records. Na een aantal foutieve pogingen ging zijn oude record er gisteren na een kwartier aan. Als bewijs had hij het geheel door drie camera’s laten registreren.

Training

Walraven heeft vier maanden getraind voor deze laatste recordpoging. ,,Omdat mijn eerdere succesvolle poging met basketbal dribbelen de meest bekeken is met circa anderhalf miljoen views, was het niet moeilijk om mij daarvoor te motiveren’’, meldt hij. Walraven deed niet alleen krachttraining voor de uitputtingsslag, maar oefende ook zijn ritme met behulp van een metronoom, een apparaatje dat een constante tik of beat laat horen. ,,Verder heb ik nog een aantal technische verbeteringen toegepast. Zo gebruik ik mijn knie als referentiepunt om dezelfde afstand tussen de bal en mijn handen beter te kunnen peilen.’’

Zijn laatste wereldrecord had Walraven geboekt in maart van het vorig jaar. Toen behaalde hij in de sporthal van Heeten 608 punten in een minuut op het dartsbord. Het oude record stond met 581 punten op naam van professional Michael Smith.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Leon Walraven in actie. © Videostill

Salland