Volledig scherm
Aangepast ontwerp voor kruispunt Bos in Raalte, waar N348 en N35 elkaar kruisen, dd 7 oktober 2016. © Anna Luichies

Lichtpunt gloort voor financiering knooppunt Raalte N35

RAALTE - Het Rijk gaat wellicht bijdragen aan de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de N35/N348 en het spoor. Dat concludeert Overijssels gedeputeerde Bert Boerman uit een gesprek dat hij heeft gehad met minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma over de invulling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT).

De aanleg van de voorziening gaat tussen de 45 en 50 miljoen euro kosten en moet ervoor zorgen dat het autoverkeer op de N35 en de N348 vlot en veiliger kan doorrijden. Ook het fietsverkeer krijgt een veilige, vrij liggende en snelle route onder de N35 en het spoor door. Het Rijk zou 12 miljoen moeten bijdragen. Volgens Boerman willen de minister en staatssecretaris samen met de regio bekijken of een rijksbijdrage geregeld kan worden door meevallers uit de aanbestedingen van andere N35-trajecten in knooppunt Raalte te investeren.

Einde van het jaar
Het Rijk verwacht voor het einde van dit jaar helderheid te kunnen geven over de hoogte van de rijksbijdrage.

Autoweg
De ambitie van de regio en de provincie is om de N35 uiteindelijk om te bouwen tot een autoweg met 2x2 rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen en een maximum snelheid van 100 kilometer per uur.

Salland