Volledig scherm
PREMIUM
Karin de Graaff schreef het boek ‘Langs de Lijn’. Een voetbalroman over verlies en liefde. Het verhaal speelt zich af bij verschillende voetbalclubs in de regio Salland. © FOTO HISSINK

Liefde langs de lijn: voetbalroman met Salland als decor

Romantiek en intriges langs de Sallandse voetbalvelden. Karin de Graaf (50) uit Lierderholthuis brengt binnenkort een roman uit voor de ultieme voetbalvrouw. ,,En ook absoluut voor de voetbalhater.”

De term ‘hou het bij jezelf’ is het advies dat schrijfster De Graaff ter harte heeft genomen. Haar boek ‘Langs de Lijn’ is ontstaan door jarenlang op zaterdagen als voetbalmoeder langs de lijnen te staan van plaatselijke voetbalverenigingen. Van Heino tot Hellendoorn, van Nijverdal tot Zwolle. 

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 1. Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensbaron wél kan verbieden

  Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensba­ron wél kan verbieden

  Indien de gemeente Raalte de komst van varkensbaron Adriaan Straathof naar Mariënheem wil voorkomen, zijn daar volgens de kritische burger Hans de Kort wel degelijk middelen voor te vinden. Eenvoudigweg door het bestemmingsplan voor het buitengebied zo aan te passen dat er geen uitbreiding van veebedrijven meer mogelijk is. ,,Als daar nú geen aanleiding voor is, wanneer dan nog wel?”, stelt de gepensioneerd gemeenteambtenaar.
 2. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.
 3. Vandalen gooien achtergelaten fiets door schoolruit in Heino

  Vandalen gooien achtergela­ten fiets door schoolruit in Heino

  Opnieuw is een fiets vernield op het schoolplein van de katholieke Dalton basisschool De Dolfijn in Heino. Dit weekend is met een fiets een ruit van de entree van de school kapot gegooid. ,,Ik heb een mail uitgedaan naar alle ouders met de oproep dat ze er echt voor moeten zorgen dat voor het weekend alle fietsen van kinderen meegenomen worden. Want het is nu al de derde of vierde fiets die dit jaar vernield wordt”, zegt directeur Arno Roelofs in reactie op de schade.

Salland